• darkblurbg

Zorg voor een goede spelerspasfoto!

Een goedgelijkende foto op je digitale spelerspas is een must.

In de voetbal.nl- en/of wedstrijdzaken-app van de KNVB kun je je profielfoto instellen. Deze foto wordt ook geplaatst op je digitale spelerspas.

De digitale spelerspas wordt gebruikt door scheidsrechters om de juistheid van het digitale wedstrijdformulier te controleren (vanaf de leeftijdscategorie O13 en hoger, inclusief senioren). Zorg er daarom voor dat je een profielfoto gebruikt op basis waarvan je herkent kunt worden, anders kan een scheidsrechter je de deelname aan een wedstrijd ontzeggen. Het hoeft geen officiële pasfoto te zijn maar je moet dus wel duidelijk herkenbaar zijn op de foto.

Iedere speler (en/of zijn of haar ouders/verzorgers) dient er in beginsel zelf voor te zorgen dat hij of zij een goedgelijkende foto op zijn of haar spelerspas heeft staan. Maar ook de leiders/teammanagers van ieder team kunnen er voor zorgen dat voor alle spelers binnen het team er een goedgelijkende foto is vastgelegd. De foto hoeft dus geen officiële pasfoto te zijn maar het is wel belangrijk dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter de foto goedgelijkend vindt. Dat betekent: geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen.

Lees hier alle informatie over het toevoegen of wijzigen van je foto op je spelerspas

Voor leiders/teammanagers, bekijk onderstaande video om te zien hoe je voor je hele team snel de spelerspasfoto's kunt vastleggen.

Bij controle deze zomer konden we vaststellen dat bij meer dan 100 Sarto-leden waarvoor een foto vastgelegd zou moeten zijn er toch geen foto bestaat op de digitale spelerspas. Ook zagen we veel foto's die niet goedgelijkend kunnen zijn (foto's van vriendengroepen, actiefoto's waarop het gezicht onvoldoende duidelijk is, et cetera). Maak er even werk van om een actuele foto op je digitale spelerspas te zetten. Het is een kleine moeite.

Voor vragen kun je contact opnemen met onze secretaris of onze ledenadministratie.


Leuk of interessant artikel? Deel het via social media of mail!