Overige informatie
jeugd RKSV Sarto

Overige informatie jeugd

Het selectieproces, hoe werkt dat?

Het seizoen loopt langzaamaan op zijn einde, en dus zijn we bij Sarto alweer aan het vooruitkijken naar komend seizoen. Een belangrijk proces hierin in is het samenstellen van selectieteams voor de jeugd. Een proces waarin we heel zorgvuldig te werk gaan en waarbij we vele mensen betrekken.


Omdat ons regelmatig hele zinvolle vragen over dit proces bereiken, hebben we het proces dat we doorlopen om de selectieteams samen te stellen op papier gezet. U kunt het document hier downloaden.


We hopen dat het document meer duidelijkheid biedt maar mocht u toch nog vragen hebben, neem dan contact op met de Technisch Jeugdcoördinatoren (via de mailadressen die u onderaan het document terugvindt).

Teamindelingen nieuw seizoen

Op onderstaande linkjes kun je de teamindelingen bekijken voor het nieuwe seizoen 2018/2019:

Trainingsschema 2018-2019

Klik hier voor het trainingsschema.

Speeldagenkalender Zuid I seizoen 2018-2019

De KNVB heeft de speeldagenkalender 2018-2019 voor de jeugd en senioren vastgesteld. Alle speeldagen voor het hele seizoen staan vast. Klik op onderstaande link voor de speeldagenkalender van Zuid I voor het komende seizoen.

Speeldagenkalender Zuid I

Trainingsplanner

De KNVB Trainingsplanner is ontwikkeld omdat veel (beginnende) trainers op zoek zijn naar oefenstof om hun spelers met plezier beter te maken. De KNVB wil deze trainers helpen om hun hobby met plezier uit te oefenen en tegelijkertijd de spelers beter te maken met leuke voetbaloefeningen. De KNVB Trainingsplanner, die ook te gebruiken is met je smartphone of tablet, is te vinden op http://trainers.voetbal.nl/trainingsplanner.

De KNVB heeft deze Trainingsplanner gelanceerd waarmee (beginnende) trainers gratis gebruik kunnen maken van kant-en-klare trainingen en losse oefeningen voor D-, E-, F- en mini-pupillen. De KNVB maar ook rksv Sart wil deze trainers helpen om hun hobby met plezier uit te oefenen en tegelijkertijd de spelers beter te maken met leuke voetbaloefeningen.

Beginnende trainers kunnen gebruik maken van de totaaltrainingen, die speciaal zijn samengesteld door KNVB-docenten. Alle oefeningen zijn gekoppeld aan een voetbaldoelstelling, zoals het verbeteren van de opbouw. Bijna alle oefenvormen zijn bovendien voorzien van een voorbeeldvideo.

Trainers die al wat verder zijn kunnen gebruik maken van de KNVB Online Tekentool. In deze tool kunnen trainer/coaches hun eigen oefeningen en trainingen tekenen die ze vervolgens kunnen opslaan in een eigen bibliotheek.

Spelervolgsysteem

Voor selectie elftallen: Selectie elftallen

Voor overige jeugdteams: Overige jeugdteams

Jeugdbeleidsplan

Het jeugdbestuur van Sarto heeft het jeugdbeleidsplan – waarin het beleid rond de jeugdafdeling van Sarto en de afspraken en regels rond trainingen, wedstrijd etcetera zijn vastgelegd – onlangs geactualiseerd. Het geactualiseerde jeugdbeleidsplan is onlangs goedgekeurd door het hoofdbestuur. Geïnteresseerden kunnen het jeugdbeleidsplan inzien door hier te klikken.

Opleidingsplan

Eind 2015 is het Sarto voetbalopleidingsplan "opleiden vanuit spelvreugde en plezier" door de technisch jeugdcoördinator, John Lankheet opgesteld en goedgekeurd in het bestuur van Sarto. Dit opleidingsplan is een afgeleide van het Sarto jeugdbeleidsplan 2013-2017. Het jeugdbeleidsplan geeft hoofdzakelijk het algemeen proces en structuur aan van de jeugdopleiding en dit voetbalopleidingsplan is meer gericht op het ontwikkelproces van het opleiden van onze jeugdspelers. Klik hier voor het voetbalopleidingsplan.

Overige documenten / presentaties

De Sarto Teambegeleider

Informatie nieuwe leden