aug

Scheidsrechter cursussen seizoen 2019 -2020​​

Ook komend seizoen organiseert PVKT/COVS Tilburg e.o. voor alle Tilburgse clubs weer meerdere scheidsrechter cursussen in het kader van het Tilburgs Arbitrage Plan (TAP).
in het Willem II stadion gaven veel clubs aan dat de uitdaging om scheidsrechters te werven en te behouden steeds groter wordt. Op het gebied van begeleiding is afgelopen seizoen voor het eerst een vereniging scheidsrechter begeleider cursus georganiseerd waardoor Reeshof en Sarto nu over 7 opgeleide begeleiders beschikken. Het is een beknopte cursus van 2 avonden. Als er belangstelling is, dan wordt wij deze cursus ook komend seizoen georganiseerd.

De verenigingen Zigo, OVC’26, FC Tilburg en SvSSS starten komend seizoen met een verplichte pupillen scheidsrechter cursus voor de eerstejaar onder 15, geboortejaar 2006. Zes cursussen zijn al ingepland hiervoor tijdens het seizoen 2019-2020. Ook Jong Brabant en VCB zijn uitgenodigd om aan te haken. Andere clubs doen dit al meerdere jaren en hebben daardoor een jaarlijkse instroom van nieuwe scheidsrechters. Uiteraard is er ook uitval maar de ervaringen zijn positief. In de eerste jaren moeten de club, de spelers en de ouders aan deze nieuwe aanpak wennen maar na enkele jaren weet iedereen dat dit erbij hoort.

Voor de andere clubs organiseert PVKT/COVS Tilburg e.o. bij voldoende belangstelling ook één of meerdere pupillen scheidsrechter cursus(sen), fluiten op een klein veld voor personen van 12 jaar en ouder. Heb je belangstelling hiervoor, mail dan even en/of laat het weten aan Leo Hutten!
Bij voldoende belangstelling kunnen we in september/oktober starten!

Op basis van een eerder getoonde belangstelling is er al een eerste vereniging scheidsrechter cursus (fluiten op een heel veld vanaf 14 jaar) gepland. De cursusavonden zijn 25 september, 23 oktober, 20 november en 15 januari. Aanvang 19.00 uur en de locatie in Tilburg wordt nog bepaald aan de hand van de inschrijvingen. Als je hiervoor belangstelling hebt, mail dan even en/of laat het weten aan Leo Hutten!

Deelname aan de cursussen is gratis maar inschrijven is uiteraard wel vrijwillig maar niet vrijblijvend gezien de kosten die hiervoor gemaakt worden!!