Sarto nieuwtjes
en weetjes

Nieuws

05

aug

Scheidsrechter cursussen seizoen 2019 -2020​​

Ook komend seizoen organiseert PVKT/COVS Tilburg e.o. voor alle Tilburgse clubs weer meerdere scheidsrechter cursussen in het kader van het Tilburgs Arbitrage Plan (TAP).
in het Willem II stadion gaven veel clubs aan dat de uitdaging om scheidsrechters te werven en te behouden steeds groter wordt. Op het gebied van begeleiding is afgelopen seizoen voor het eerst een vereniging scheidsrechter begeleider cursus georganiseerd waardoor Reeshof en Sarto nu over 7 opgeleide begeleiders beschikken. Het is een beknopte cursus van 2 avonden. Als er belangstelling is, dan wordt wij deze cursus ook komend seizoen georganiseerd.
 
De verenigingen Zigo, OVC’26, FC Tilburg en SvSSS starten komend seizoen met een verplichte pupillen scheidsrechter cursus voor de eerstejaar onder 15, geboortejaar 2006. Zes cursussen zijn al ingepland hiervoor tijdens het seizoen 2019-2020. Ook Jong Brabant en VCB zijn uitgenodigd om aan te haken. Andere clubs doen dit al meerdere jaren en hebben daardoor een jaarlijkse instroom van nieuwe scheidsrechters. Uiteraard is er ook uitval maar de ervaringen zijn positief. In de eerste jaren moeten de club, de spelers en de ouders aan deze nieuwe aanpak wennen maar na enkele jaren weet iedereen dat dit erbij hoort.
 
Voor de andere clubs organiseert PVKT/COVS Tilburg e.o. bij voldoende belangstelling ook één of meerdere pupillen scheidsrechter cursus(sen), fluiten op een klein veld voor personen van 12 jaar en ouder. Heb je belangstelling hiervoor, mail dan even en/of laat het weten aan Leo Hutten!
Bij voldoende belangstelling kunnen we in september/oktober starten!
 
Op basis van een eerder getoonde belangstelling is er al een eerste vereniging scheidsrechter cursus (fluiten op een heel veld vanaf 14 jaar) gepland. De cursusavonden zijn 25 september, 23 oktober, 20 november en 15 januari. Aanvang 19.00 uur en de locatie in Tilburg wordt nog bepaald aan de hand van de inschrijvingen. Als je hiervoor belangstelling hebt, mail dan even en/of laat het weten aan Leo Hutten!
 
Deelname aan de cursussen is gratis maar inschrijven is uiteraard wel vrijwillig maar niet vrijblijvend gezien de kosten die hiervoor gemaakt worden!!
 

Deel dit nieuwsbericht

Volg RKSV Sarto op social media

Overig nieuws

05

dec

Sinterklaas bekijkt Sarto 1 en Sarto 2

Afgelopen weekend, 1 en 2 spelen uit 2 naar EFC en 1 naar Beek Vooruit niet zomaar ff punten scoren dat weten we allemaal vantevoren Inderdaad, zoals voorspeld 2 mag op een lastig veld modderig en klein daar hoeven we niet blij mee te zijn EFC profiteert heel snel     balletje breed,  en die spits weet het wel 1-0 achter maar niet getreurd nu is Sarto 2 aan de beurt Kansen creërend en dominant Maar bij rust helaas 1-0 achterstand de kleedkamers in  met zijn allen en na rust zo door voetballen Helaas hetzelfde overkomt ons weer opnieuw scoort Eersel nog een keer We krijgen het niet meer op de rit soms gaat het goed, nu een wedstrijd waar het tegenzit We geven alles, aan inzet ligt het niet maar soms valt het even niet dat hoort ook bij deze sport soms krijg je teveel en soms tekort 1 heeft het lastig bij Beek Vooruit waar het deze keer op fikse tegenstand stuit de 1e helft is voor Beek maar Nick laat ons ook deze keer niet in de steek Met 0-0 de rust gehaald en wat andere accenten bepaald energiek de 2e helft in gegaan om dit lastige Beek te willen verslaan We krijgen de wedstrijd om gedraaid, Tim Dominicus scoort heel fraai verschalkt de verdediging gewoon 2 keer dat doet Beek Vooruit heel zeer Uiteindelijk weet ook Daniel te scoren en weer heeft 1 dus niet verloren We staan nu weer waar we willen staan Want we staan weer bovenaan  Aanstaand weekend spelen we dit jaar beide voor de laatste keer in de competie. Sarto 2 staat op doelsaldo, na Geldrop, op de 2e plaats. We willen ons gaan revancheren voor afgelopen weekend. Met strijd en goed voetbal gaat Sarto 2 thuis proberen om 12.30u Wilhelmina Boys 2 te verslaan. We hopen uiteraard op veel steun. Sarto 1 staat juist op doelsaldo, voor Cluzona, op de 1e plaats. We gaan er alles aam doen om onze goed resultaten voort te zetten. Sarto 1 gaat thuis proberen om 14.00u Sc Kruisland  te verslaan. Ook hier hopen we dat vele supporters de weg naar Sportpark Westend zullen weten te vinden, om ons, voor de laatste keer thuis dit kalenderjaar te komen ondersteunen.