Sarto nieuwtjes
en weetjes

Nieuws

01

apr

#Keepsafe#letopelkaar Een berichtje vanuit de selectie

Lieve Sartoleden en trouwe supporters.
Inmiddels zijn we 3 weken verder, waarin normaal 6 verslagen en 6 aankondigingen van te spelen wedstrijden zijn verschenen. Nu al 3 weken radiostilte. Want er zijn belangrijkere zaken dan een voetbalwedstrijd. We zijn nu al weken zonder enig contact juíst heel erg met elkaar bezig. Want hoe beter we afstand houden hoe sneller dit alles achter ons gelaten kan worden. Gisteren hoorden we: uitstel tot 28 april en even later stroomt de app vol dat het voetbalseizoen over is voor de amateurs. Voor onze club is dit hele mooie seizoen over. Eerst is er hoop dat we mogen promoveren om nog een beetje dit unieke seizoen positief af  te sluiten, maar dan komt er ook het besef dat dat belangrijk is maar niet het belangrijkste nu en dat we toch trots mogen zijn op wat heel de selectie heeft bereikt. Maar het is vooral teleurstelling, nu 4 maanden geen wedstrijden te hebben,  die er vanaf druipt. Niet de kans krijgen op het veld af te mogen maken waar je zo goed mee bezig was.   
 
En dan merk je in deze tijd dat voetbal voor velen niet alleen de belangrijkste bijzaak is van de wereld, maar ook een belangrijke plek om samen te komen. We kijken al 2 weken naar oude wedstrijden op televisie en zijn weer Europees Kampioen geworden. Ook Spanje hebben we opgerold met 5-1. Dat was 32 jaar geleden en 6 jaar geleden. Inmiddels zitten we 3 weken thuis en lijkt dat al een eeuwigheid geleden. We zitten allemaal in onzekerheid, niet alleen over het leven maar ook over die ‘onbelangrijke’ wedstrijden. Maar als je elkaar zolang niet mag zien merk je dat voetbal meer is als alleen voetbal. Het is een plek van samenkomen, keihard samen ergens aan werken, samen een biertje pakken, elkaar dollen, je soms aan elkaar irriteren, maar bovenal samen ergens mee bezig zijn. De neuzen staan vaak, maar niet altijd dezelfde kant op. Dat hoeft en kan ook niet. Iedereen heeft zijn eigen belangen. En hoewel we nu heel erg bezig zijn met elkaars belang en ieders gezondheid het belangrijkste is nu, komt er een moment dat voetbal weer de belangrijkste bijzaak is van het leven. Dan gaan we weer in eigen belangen denken en dat is ook goed. Anders zou het ook maar saai worden. Onze jongens blijven individueel bezig, zonder nu te weten waarvoor, maar sowieso allemaal met de hoop om samen straks weer lekker te kunnen voetballen.
Wij zijn ook bezig met proberen vooruit te kijken voor de korte en vanaf nu, vooral voor de lange termijn.  En dat geldt voor iedereen, iedereen probeert en hoopt straks weer gezond en wel op Sarto te kunnen en mogen staan. We hopen allemaal zo snel mogelijk, maar zullen het allemaal af moeten wachten. De KNVB heeft besloten, maar het belangrijkste is dat er een moment komt dat Sarto weer open is, dat we niet meer alléén rondjes lopen, maar met zijn allen op het veld zullen staan. Met al de kleine irritaties, het samenspel, het harde werken maar vooral de lol van het samenzijn. We zullen dan na de wedstrijden en trainingen weer samen proosten, niet alleen op de overwinning maar vooral op het leven. We hopen elkaar snel allemaal weer te zien . 

Namens de hele Sarto selectie
#keepsafe#letopelkaar
 

Deel dit nieuwsbericht

Volg RKSV Sarto op social media

Overig nieuws

20

mei

Ook overige senioren hervatten training

Aankomende zondag, 24 mei, gaan ook de overige seniorenteams weer op het trainingsveld aan de slag.   Let op, vanwege de logistieke mogelijkheden en onmogelijkheden en de beschikbaarheid van de benodigde vrijwilligers zullen deze trainingen op zondag plaats gaan vinden. Er is een aangepast trainingsschema van toepassing, dat is hier te bekijken:. - Aangepast trainingsschema overige senioren (versie 25-05-2020; 21:30 uur)   Het is wel belangrijk dat alle betrokkenen (trainers, spelers en overige vrijwilligers) de specifieke aanvullende richtlijnen rondom deze trainingen kennen en begrijpen. Daarom zijn er verschillende informatiedocumenten opgesteld, die via de links hieronder te bekijken zijn: - Aangepast trainingsschema overige senioren (versie 25-05-2020; 21:30 uur) - Aangepast trainingsschema overige senioren (versie 25-05-2020; 21:30 uur) - Aangepast trainingsschema overige senioren (versie 25-05-2020; 21:30 uur) - Aangepast trainingsschema overige senioren (versie 25-05-2020; 21:30 uur)   Voor alle duidelijkheid: als we willen dat dit een succes wordt, dan moet iedereen zich houden aan de regels en afspraken. Dat betekent dat onze vrijwilligers, trainers en leden alle instructies opvolgen, zich houden aan de toegewezen trainingstijd (dus niet proberen aan te sluiten bij een ander team) en op tijd komen (te laat, is niet meer naar binnen). We rekenen op jullie allemaal, laat blijken waarom wij zo’n mooie vereniging zijn!   Tot slot wil het bestuur iedereen bedanken die zich in de afgelopen periode heeft ingezet om, in relatief korte tijd, dit alles mogelijk te maken.

12

mei

Trainingen 13 tot en met 18 jaar van start!

Vorige week zijn de trainingen voor de leeftijdsgroep tot en met 12 jaar weer begonnen bij Sarto. Dit ging gepaard met een grote logistieke operatie, er zijn immers nog steeds allerlei aanvullende richtlijnen van kracht. Spelers, ouders, trainers en andere vrijwilligers hebben er samen voor gezorgd dat deze trainingsdagen een succes zijn geworden. Deze trainingen worden dan ook voortgezet!   We willen nu ook van start gaan met trainingen voor de leeftijdsgroep van 13 tot en met 18 jaar.  Er heeft al een eerste inventarisatie plaatsgevonden onder de teams in deze leeftijdscategorie en er is meer dan voldoende animo onder de trainers om te kunnen gaan starten. Ben je trainer van een team in deze leeftijdscategorie en wil je ook weer met een team gaan trainen, meld je dan aan bij Richard de Beer of Richard de Beer.   Let op, vanwege de logistieke mogelijkheden en onmogelijkheden en de beschikbaarheid van de benodigde vrijwilligers zullen deze trainingen op zaterdag plaats gaan vinden, te beginnen op zaterdag 16 mei aanstaande. Er is een aangepast trainingsschema van toepassing, dat is hier te bekijken:. - Richard de Beer   Het is wel belangrijk dat alle betrokkenen (trainers, spelers en ouders) de specifieke aanvullende richtlijnen rondom deze trainingen kennen en begrijpen. Daarom zijn er verschillende informatiedocumenten opgesteld, die via de links hieronder te bekijken zijn: - Richard de Beer - Richard de Beer - Richard de Beer - Richard de Beer - Richard de Beer   Voor alle duidelijkheid: als we willen dat dit een succes wordt, dan moet iedereen zich houden aan de regels en afspraken. Dat betekent dat onze vrijwilligers, leden en ouders/verzorgers alle instructies opvolgen, zich houden aan de toegewezen trainingstijd (dus niet proberen aan te sluiten bij een ander team) en op tijd komen (te laat, is niet meer naar binnen). We rekenen op jullie allemaal, laat blijken waarom wij zo’n mooie vereniging zijn!   Tot slot wil het bestuur iedereen bedanken die zich in de afgelopen periode heeft ingezet om, in relatief korte tijd, dit alles mogelijk te maken.

04

mei

Trainingen tot en met 12 jaar van start!

Naar aanleiding van het kabinetsbesluit dat kinderen tot en met 12 jaar weer in groepsverband mogen sporten, worden bij Sarto de trainingen voor deze leeftijdsgroep vanaf woensdag 6 mei hervat. In lijn met alle aanvullende richtlijnen die nog van kracht zijn, zijn aanvullende organisatorische maatregelen genomen, beschermende materialen aangeschaft en extra vrijwilligers geïnstrueerd. Sarto is er klaar voor!   Er is een speciaal trainingsschema opgesteld, dat schema is hier te bekijken: - Aangepast trainingsschema (versie 25-05-2020; 21:30 uur)   Het is wel belangrijk dat alle betrokkenen (trainers, spelers en ouders) de specifieke aanvullende richtlijnen rondom deze trainingen kennen en begrijpen. Daarom zijn er verschillende informatiedocumenten opgesteld, die via de links hieronder te bekijken zijn: - Aangepast trainingsschema (versie 25-05-2020; 21:30 uur) - Aangepast trainingsschema (versie 25-05-2020; 21:30 uur) - Aangepast trainingsschema (versie 25-05-2020; 21:30 uur) - Aangepast trainingsschema (versie 25-05-2020; 21:30 uur)   Het bestuur van Sarto is blij dat onze jongste jeugdleden weer aan de slag kunnen. Onze oudere jeugdleden en senioren moeten helaas nog even geduld hebben en ook wedstrijden zijn nog niet toegestaan. Voor wat betreft de leeftijdscategorie van 13 tot en met 18 jaar wachten we op verdere versoepeling van de coronamaatregelen en willen we lering trekken uit de trainingen voor de jongste leeftijdscategorie. Ook hebben we, in overleg met de gemeente Tilburg, ervoor gekozen om de activiteiten alleen open te stellen voor onze eigen leden!   Voor alle duidelijkheid: als we willen dat dit een succes wordt, dan moet iedereen zich houden aan de regels en afspraken. Dat betekent dat onze leden en ouders/verzorgers alle instructies opvolgen, zich houden aan de toegewezen trainingstijd (dus niet proberen aan te sluiten bij een ander team) en op tijd komen (te laat, is niet meer naar binnen). We rekenen op jullie allemaal, laat blijken waarom wij zo’n mooie vereniging zijn!   Tot slot bedankt het bestuur iedereen die zich in de afgelopen periode heeft ingezet om, in relatief korte tijd, dit alles mogelijk te maken.