Sarto nieuwtjes
en weetjes

Nieuws

03

feb

Kabouters!

Nadat op 20 januari elke kabouter zijn of haar gesponsorde tenue (met tas, bal en bidon) had opgehaald (dankjewel Isah!) ging de pilot kaboutervoetbal op 27 januari van start.

Met maar liefst 27 kabouters werden op een echt veld (het Jan Cleverens veld) de eerste voetbalstappen gezet. Helaas mochten de ouders hier vanwege de coronaregels niet bij zijn.

Voor de kabouters was het best wel spannend! Maar al snel was alle schroom verdwenen: dolenthousiast werd gedribbeld en geschoten. Op YouTube kunt u filmpjes van deze training bekijken en op Instagram staan ook foto's.

Voor de kaboutertrainingen zijn per keer minimaal 8 vrijwilligers nodig: vier voor opvang aan de poort, waarvan er twee blijven om de uitvallers en tijdelijke bankzitters op te vangen, en vier op het trainingsveld zelf. Met een groep van meer dan 20 vrijwilligers (wat is Sarto toch een prachtige club!) zijn we in staat om dit heel soepel te laten verlopen. We hopen dat de maatregelen binnenkort worden versoepeld, zodat de ouders van dichtbij het enthousiasme en talent van hun kabouter kunnen aanschouwen.

We verwachten (en zijn er eigenlijk al van overtuigd) dat de kabouterpilot slaagt en dat kaboutervoetbal voor 4- en 5-jarigen bij Sarto definitief zijn plaats krijgt.

Het eerste kaboutertenue werd door Bud Brocken (oud WII-speler) overhandigd aan kabouter Daan.

Deel dit nieuwsbericht

Volg RKSV Sarto op social media

Overig nieuws

29

apr

In memoriam: Eduard Klessens

Wij ontvingen het droeve bericht dat erelid Eduard Klessens afgelopen dinsdag, 27 april, na een kort ziekbed op 76-jarige leeftijd is overleden.   Eduard was ruim 28 jaar lid van onze vereniging en is vanaf 1994 15 jaar lang actief geweest als paviljoenbeheerder en lid van het hoofdbestuur. Hij heeft met zijn toenmalige medebestuurders het ledental zien verdubbelen en heeft een actieve bijdrage geleverd aan de groei van onze vereniging.   Eduard werd voor zijn verdiensten voor de club in 2009 benoemd tot erelid.   De laatste jaren heeft Eduard verschillende malen problemen gehad met zijn gezondheid, maar als hij weer was opgeknapt zagen we hem altijd snel weer terug. Hij pakte dan zijn activiteiten in de ondersteuning van het paviljoen weer op en was op vrijdagavond en zondagmiddag ook weer van de partij om gezellig met Cor en hun vrienden samen te zijn.       We verliezen met het overlijden van Eduard een echte clubman en zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor de club heeft betekend.   Onze gedachten gaan uit naar zijn levenspartner Cor(rie), Margot & Paul, Debby & Hans en Lars. Wij wensen hen veel sterkte toe.   De afscheidsdienst voor Eduard, met aansluitende crematie, zal op maandag 3 mei vanaf 14:15 uur in besloten kring plaatsvinden. Belangstellenden kunnen afscheid van Eduard nemen in het uitvaartcentrum van coöperatie DELA (Karel Boddeweg 3, Tilburg) op zondag 2 mei, van 13:30 tot 14:00 uur. Ook kan de afscheidsdienst via een livestream op het internet gevolgd worden. Wilt u hier gebruik van maken, stuur dan vóór zaterdag 1 mei een mail aan Eduard Klessens, u ontvangt dan een link zodat u de opname kunt bekijken.