Jubilarissen en Sartoman van het Jaar

Traditiegetrouw worden tijdens de nieuwjaarsreceptie onze jubilarissen gehuldigd en wordt de Sartoman van het jaar gepresenteerd. Helaas kan de nieuwjaarsreceptie dit jaar niet doorgaan.

Omdat wij vinden dat deze huldigingen plaats moeten vinden ten overstaan van heel veel Sartomensen, hebben we besloten deze huldigingen en presentatie te bewaren voor een later moment in 2021, wanneer we weer bij elkaar mogen komen op het Sarto-complex.

Voor de jubilarissen, we hebben er dit jaar19, blijft hun huldigingsmoment dus nog even in het vat zitten. En wie Sartoman van het jaar geworden is, dat maken we ook later bekend.

juni

Geen Regiocup voor Sarto

De Regiocup, het was aanvankelijk een goed idee maar omdat de start telkenmale is uitgesteld is het nu organisatorisch onmogelijk om nog aan te sluiten. Maar er kan nog wel even doorgevoetbald worden, zelfs langer dan in “normale” seizoenen.   Voorjaar 2021, de corona-maatregelen worden versoepeld en er kan weer gevoetbald worden. We starten met kleine lokale competities: de Regiocup!   Dat was het idee van de KNVB deze winter en het was de bedoeling om hier op 10 april mee te starten. Helaas waren de maatregelen begin april nog niet voldoende versoepeld om de Regiocup mogelijk te maken en werd deze competitie verschoven naar eind april, vervolgens naar begin mei, toen medio mei…   Ondertussen keken we bij Sarto ook al vooruit naar volgend seizoen. Wanneer we medio augustus bespeelbare natuurgrasvelden willen hebben, dan dienen deze medio juni in groot onderhoud te gaan, zoals ieder jaar. En daar is onze jaarplanning dus op gebaseerd. Met de jaarlijkse selectieactiviteiten in de tweede helft van juni leek het dus duidelijk dat we na medio juni geen wedstrijden meer konden inplannen. Opnieuw, zoals eigenlijk ieder jaar.   Toen vervolgens een (corona-proof) voetbal-fun-ochtend voor de jongste pupillen werd voorgesteld, als alternatief voor weer een onderlinge wedstrijd, is die heel bewust in het eerste weekend van juni ingepland.   Vervolgens verschoof de KNVB eigenhandig het begin van de Regiocup voor jeugdteams (niet voor senioren want dát was organisatorisch te moeilijk) weer door, naar begin juni met speeldata tot en met eind juni, en ontstond er een probleem.   Vanwege het onderhoud aan de natuurgrasvelden is het organiseren van een volledig wedstrijdprogramma in de tweede helft van juni bij Sarto niet mogelijk. Dat was in voorgaande jaren al niet zo en dat is bij andere verenigingen die natuurgrasvelden hebben ook niet zo. Ook de voetbal-fun-ochtend van 5 juni, waarin al geïnvesteerd is, is niet te combineren met een volledig wedstrijdprogramma en, heel eerlijk, een flink deel van het vrijwilligersapparaat keek al wel een beetje uit naar het seizoenseinde per medio juni.   Om al deze redenen heeft Sarto besloten om niet mee te doen aan de Regiocup van de KNVB.   We weten dat er veel spelers en teams uitkijken naar het spelen van wedstrijden tegen teams van andere verenigingen. En we snappen dat dit besluit daarom teleurstellend kan zijn. Maar hoe graag we ook zouden willen, we kunnen het onmogelijke niet mogelijk maken…   Wat gaan we nog wel doen? Er is, gelukkig, nog van alles mogelijk op voetbalgebied, los van de Regiocup. Tot en met het seizoenseinde ziet de planning van Sarto er als volgt uit:   Op zaterdagochtend 5 juni organiseert de selectie een voetbal-fun-ochtend voor de leeftijdscategorieën JO8, JO9 en JO10. Op woensdagmiddag 9 juni is de laatste woensdagmiddagtraining (met een feestelijk tintje) voor alle teams die op woensdag trainen tussen 15:00 en 18:00 uur. Hiermee wordt het seizoen afgesloten voor alle teams uit de leeftijdscategorieën JO8 tot en met JO11.   Op maandag 14 juni start het groot onderhoud aan de natuurgrasvelden. Vanaf die datum zijn alleen de kunstgrasvelden nog beschikbaar tot en met het weekend van 3 en 4 juli voor de leeftijdscategorieën JO12 tot en met JO19 en de senioren. Het trainingsschema blijft van kracht (met uitzondering van de woensdagmiddag) tot en met vrijdag 2 juli, het is aan de teams zelf of ze daar gebruik van willen maken.   Vanaf maandag 5 juli tot maandag 16 augustus is het complex in beginsel gesloten. Er is dan geen materiaal beschikbaar en geen beheer aanwezig. Alleen de seniorenselectie zal in die periode een paar weken doortrainen met de nieuwe hoofdtrainer.   Oefenwedstrijden (tot en met 4 juli) Sarto neemt niet deel aan de Regiocup maar de versoepelingen van de corona-maatregelen laten het spelen van oefenwedstrijden tegen teams van andere verenigingen, voor zover de huidige trainingen en onderlinge wedstrijden hiertoe ruimte geven, weer toe. Teams die dat willen dienen deze wedstrijden zelf te organiseren, nemen contact op met de wedstrijdsecretarissen (Ronald Busker of Tom Roijers voor de jeugd en Joep Haans (joep.haans@rksvsarto.nl) voor senioren) om de beschikbaarheid van een veld te controleren en zijn zelf verantwoordelijk voor het coronaproof laten verlopen van de wedstrijden. Uiteraard kan er ook nog steeds tegen andere Sartoteams worden gespeeld, hiervoor gelden dezelfde regels. Deze wedstrijden kunnen gespeeld worden tot en met het weekend van 3 en 4 juli. Let op, er is dus beperkte veldcapaciteit er geldt “vol is vol” en “wie het eerst komt, het eerst maalt”.   Seizoensopening Vanaf maandag 16 augustus kan er door selectieteams weer getraind worden. Op maandag 23 augustus starten de trainingen van de overige jeugd en de senioren. Het trainingsschema wordt tegen die tijd gepubliceerd op de website. Er wordt hierbij alleen nog gespeeld op kunstgras.   Als de coronamaatregelen het toelaten gaat op donderdag 19 augustus het paviljoen weer open.   Op maandag 30 augustus worden de grasvelden weer belijnd en de doelen van netten voorzien zodat op zaterdag 4 september het seizoen kan starten met de eerste ronde bekerwedstrijden.