• darkblurbg

Trots op Sarto 1

Zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen?

Wie afgelopen zaterdag bij de wedstrijd was heeft veelvuldig de kreet kom aan mannen gehoord. De spelers van Sarto werden uit bij Sc ’t Zand aangespoord door onze supporters. Het voelde (of was het gewoon zo?) dat er meer Sarto-volk aanwezig was bij deze uitwedstrijd. En het heeft ons zeker geholpen! Ook bij deze derby was het weer moeilijk om aan te geven wie nu het meest verdiende te winnen. Was een gelijkspel de juiste afspiegeling geweest? Geen idee, maar door het blijven vechten van onze jongen en het talrijk opgekomen Sarto-publiek voelde de overwinning van 1-2 nog beter aan en kon de overwinning samen gevierd worden. Trots als een pauw konden de jongens met het hoofd omhoog het veld aflopen, en terecht!

Deze 3 punten bijschrijven voelt heel lekker. Sarto heeft de laatste 4 wedstrijden weer laten zien dat ze knokken met elkaar als het er echt om gaat. Hebben we ons met deze 3 punten al veilig gespeeld? Nee, dat (nog) niet. Theoretisch kunnen we nog, met nog 1 wedstrijd zelf te spelen, nacompetitie spelen om te promoveren, ‘gewoon’ handhaven of zelfs nacompetitie spelen om degradatie te voorkomen.

Nr. Club Ges   Pnt Sld.
4. Sarto 23 - 31 0 nacompetitie promotie
5. Sparta '25 22 - 30 -6
6. EFC 22 - 30 -6
7. Emplina 22 - 29 0
8. SC 't Zand 22 - 27 -2
9. TSC 22 - 27 -6 nacompetitie degradatie
10. Erp 23 - 25 -12 nacompetitie degradatie
11. Moerse Boys 22 - 19 -15 nacompetitie degradatie
12. SV Top 22 - 19 -18 degradatie
13. VOAB 22 - 16 -32 degradatie

De 10 punten uit de laatste 4 wedstrijden hebben de stand op zijn kop gezet. Stonden we 4 weken geleden nog 9e, nu staan we 4e. We hebben echter nog 1 hele belangrijke pot te spelen. Zaterdag thuis tegen Moerse Boys. Die spelen ook om de knikkers (strijd om directe degradatie te ontlopen). Doordat Sarto in de laatste competitieronde stil ligt, moeten we het deze wedstrijd eigenlijk zelf doen. De nummers 10 tot en met 13 (ERP, Moerse Boys, SV Top en VOAB) kunnen ons niet meer inhalen. De nummers 5 tot en met 9 zitten nog steeds op het vinkentouw. Ze kunnen ons in theorie allemaal nog voorbij. Als wij deze laatste thuiswedstrijd over de streep trekken dan hebben we ons definitief veilig gespeeld en kunnen we daarna rustig kijken naar de laatste speelronde. Anders zijn we afhankelijk van andere wedstrijden zoals bijvoorbeeld RBC - TSC en EFC - Sc ’t Zand.

Wij hopen dan ook weer net zoveel supporters te zien als afgelopen week bij Sc ’t Zand. Dan kunnen we samen die belangrijke punten gaan binnenharken. Onze jongens gaan zeker, met alles wat ze nog in zich hebben, nog 1 keer alles geven voor geel en blauw om dat resultaat te behalen. Hopelijk tot zaterdag allemaal!

De beslissende wedstrijd
Wedstrijd: Sarto - vv Moerse Boys
Aanvang: zaterdag 18 mei 18:00 uur

Leuk of interessant artikel? Deel het via social media of mail!