• darkblurbg

In Memoriam: Frans van den Bemt

Geschrokken hebben wij kennis genomen van het overlijden van ons erelid Frans van den Bemt.

Frans van den Bemt was bijna 70 (!) jaar lid van Sarto. Na zijn voetbalcarrière (waarin hij keeper was) was Frans gedurende heel veel jaren bij Sarto onze materiaalbeheerder. En dat betekende heel wat.

In een tijdperk waarin Sarto snel groeide en in ledental verdubbelde zorgde Frans er voor dat niemand mispakte: ballen, tenues, fluitjes, vlaggen, enzovoorts. Frans zorgde dat het er was. En hij was terecht zuinig op de nieuwe spullen. Weken voor het begin van elk nieuw seizoen was hij in de weer met de aanschaf van nieuwe materialen. Daarbij maakte hij er een sport van om met leveranciers stevig te onderhandelen zodat wij de beste materialen voor de laagste prijs kregen. Frans noteerde secuur wat allemaal voorradig was en overhandigde vóór het seizoen prachtig opgestelde lijsten (hij had een verleden in de grafische industrie).

Het daadwerkelijk begin van het nieuwe seizoen was voor Frans altijd een lastige periode: alles wat eerst keurig nieuw gesorteerd en genummerd (zoals gedocumenteerd in zijn lijsten) in kasten lag veranderde in één week in een rommeltje. Dat kon hij moeilijk verkroppen. En een bal die bij een training over het hek was gegaan werd door hem persoonlijk de volgende ochtend weer netjes in de kast gelegd.

Frans was een clubman in hart en nieren. Hij was een tijdlang verantwoordelijk voor de papieren Sarto-omroep. Ook stond zijn vrouw Agnes gedurende lange tijd achter de bar van het paviljoen, zoon Marc voetbalde vele jaren bij Sarto en inmiddels is ook kleinzoon Thomas een Sarto-voetballer van de volgende generatie Van den Bemt.

In 2003 werden Frans en Agnes uitverkozen tot Sarto-man en Sarto-vrouw van het jaar en in 2013 is Frans tot erelid van de club benoemd.

Wij zijn Frans zeer erkentelijk en dankbaar voor alles wat hij een leven lang voor Sarto heeft gedaan en betekend. Wij wensen Marc, Thomas en de familie sterkte bij dit verlies.


Leuk of interessant artikel? Deel het via social media of mail!