• darkblurbg

Gezocht: Voorzitter hoofdbestuur RKSV Sarto

Ben jij een enthousiaste voetballiefhebber met een groot hart voor onze vereniging? Wil je een cruciale rol spelen in het succes van de grootste amateurvoetbalvereniging van Tilburg? Lees dan snel verder, want RKSV Sarto zoekt een nieuwe voorzitter!

Onze voorzitter, Dennis Gamers, wil na 13 jaar bestuurswerk, waarvan de laatste 10 jaar als voorzitter, het stokje graag overdragen aan een nieuwe generatie. Dennis heeft met veel toewijding heel veel tijd in Sarto gestoken en vindt dat het na 10 jaar voorzitterschap tijd is voor een frisse wind. Sarto blijft Dennis na aan het hart liggen en we zullen hem nog heel vaak zien op de club maar hij vindt het tijd om als bestuurder een stap terug te doen.

Over RKSV Sarto: Met 1.700 leden is Sarto dé amateurvoetbalvereniging van Tilburg. We zijn een zeer stabiele club, welke blijft groeien en dat is geen toeval. Onze thuisbasis is het prachtige sportpark Westend, waar voetbal, clubliefde en sportiviteit samenkomen. Wij hebben het streven om op hoog niveau te voetballen met ons eerste seniorenteam, gebruikmakend van zo veel mogelijk eigen jeugd. Onze technische staf voert een programma uit wat hierop afgestemd is, dat start bij de jongste jeugd en helemaal doorloopt naar de senioren selectieteams. Dit leidt tot een eerste team dat momenteel in de 1e klasse speelt en meerdere jeugdteams die schitteren in diverse landelijke divisies van de KNVB.
Ook streven we er naar om een club te zijn waar iedereen die wil voetballen ook kan voetballen op zijn of haar niveau. Onze jeugdafdeling kent momenteel maar liefst 72 teams waarvan er jaarlijks één of twee als vriendenteam doorstromen naar de seniorenafdeling waar we momenteel 21 teams  wekelijks in competitie hebben. Aantallen waar we trots op zijn.
Financieel staan we er sterk voor en onze vereniging ademt een warme clubcultuur uit, waar normen en waarden hoog in het vaandel staan en waar mensen elkaar graag ontmoeten om hun sport te beoefenen.

Wat houdt de positie van voorzitter in: Als voorzitter van het hoofdbestuur ben jij de spil van onze vereniging. Je stuurt intern op hoofdlijnen en samen met de andere bestuursleden bepaal je de strategische koers van de club. Je hebt oog voor actuele ontwikkelingen binnen de club en weet leden te enthousiasmeren voor vrijwilligerstaken en onderlinge verbinding. De overige bestuursleden hebben elk hun eigen portefeuille en werken met hun commissies met veel zelfstandigheid aan hun taken. Extern ben je boegbeeld van de club en onderhoud je onder andere de contacten met de gemeente Tilburg, de pers, andere voetbalverenigingen en de KNVB.

Wat verwachten we van jou:

 • Liefde voor voetbal: je bent gepassioneerd over voetbal en begrijpt de betekenis ervan voor onze leden;
 • Leiderschap: je hebt de capaciteit om een team te leiden en te motiveren;
 • Bestuurlijke ervaring: je hebt bestuurlijke ervaring, liefst binnen een verenigingscontext;
 • Strategische visie: je kunt koersen uitzetten en omzetten in concrete actieplannen;
 • Goede communicatieve vaardigheden: je bent een goede communicator die relaties kan opbouwen en onderhouden;
 • Netwerken: je hebt de vaardigheid om externe contacten te onderhouden;
 • Tijdsinvestering: je hebt de mogelijkheid om tijd te investeren in deze belangrijke vrijwilligersfunctie; hoeveel en wanneer gaan we in onderling overleg bespreken.

Wat bieden wij:

 • Een centrale rol binnen de grootste amateurvoetbalvereniging van Tilburg;
 • De kans om je leiderschaps- en bestuurlijke vaardigheden verder te ontwikkelen binnen een vrijwilligersorganisatie;
 • Samenwerking met een toegewijd team van medebestuursleden en vrijwilligers;
 • Een inspirerende omgeving op ons prachtige sportpark Westend in Tilburg;
 • De mogelijkheid om bij te dragen aan een clubcultuur waar normen en waarden hoog in het vaandel staan.

Ben jij de persoon die onze vereniging naar nieuwe hoogten kan brengen? Wil je bijdragen aan ons succesverhaal? Aarzel dan niet om in contact te treden met onze secretaris Edwin van Gorp (06-30074755 of edwin.vangorp@rksvsarto.nl). Heb je inhoudelijke vragen over de functie, dan is Dennis Gamers meer dan graag bereid om je hierover van antwoorden te voorzien (06-21208606 of dennis.gamers@rksvsarto.nl).
We kijken uit naar jouw reactie en hopen je snel te verwelkomen voor een gesprek over jouw kandidatuur als voorzitter van onze mooie vereniging. Laten we samen aan een stralende toekomst voor RKSV Sarto gaan werken!


Leuk of interessant artikel? Deel het via social media of mail!