Sarto nieuwtjes
en weetjes

Nieuws

14

sept

Scheidsrechtercursussen 2017-2018

Voor de Tilburgse clubs zijn onder de PVKT vlag in het afgelopen seizoen 2 pupillen scheidsrechter cursussen en 1 vereniging scheidsrechter cursus georganiseerd door COVS Tilburg e.o. en de KNVB. Bij voldoende belangstelling willen deze cursussen ook weer in het nieuwe seizoen starten (eventuele start waarschijnlijk in oktober). Daarvoor wordt samengewerkt met ContourdeTwern en deze cursussen worden voor 100% gesubsidieerd (dus gratis) en gaan door bij voldoende belangstelling. Wat houden de cursussen in:
  
Pupillen scheidsrechter/spelbegeleider cursus:
 
- je bent 12 jaar of ouder
- fluiten in jongste groepen
 
De KNVB is nog bezig met de voorbereiding van deze gewijzigde cursus. Er komt een e-learning deel en de cursusinhoud is ook nog in ontwikkeling. Er zijn 2 cursusavonden met enige tijd er tussen voor een stagewedstrijd. De definitieve opzet zal eind augustus bekend zijn.
Voor deze cursus staan wij dus op een KNVB lijst van aanvragers die zo spoedig mogelijk geïnformeerd worden over de gewijzigde cursus. Dus de cursus gaat er komen maar wanneer is nog onzeker. Waarschijnlijk op een vrijdagavond en de locatie hangt af van de inschrijvingen
 
Van enkel clubs weten we al dat ze deelnemers hebben voor deze cursus. Onze vraag aan alle clubs is ons te laten weten (covstilburg@live.nl)  of ze ook belangstellenden voor deze cursus hebben en zo ja, hoeveel?
 
Vereniging scheidsrechter cursus
 
- je bent 14 jaar of ouder
- fluiten 11 tegen 11 bij je club
- 4 avond bijeenkomsten verspreid over 4 maanden op vrijdag
- fluiten van stagewedstrijden met praktijkbegeleiding vanuit je club en/of i.s.m. COVS Tilburg
 
De cursussen worden gecoördineerd door COVS Tilburg. Cursusleiders zijn KNVB docenten.

Heeft u vragen?
Bel (0652488961) of mail (covstilburg@live.nl of h.houtepen@blickmarktonderzoek.nl) en hopelijk krijg je het gewenste antwoord?!

Deel dit nieuwsbericht

Volg RKSV Sarto op social media

Overig nieuws

20

nov

Sarto 1 pakt eerste periode

Sarto 1 heeft een geweldige dubbelslag geslagen in Wouw tegen Cluzona, de nummer 2 in de stand. De koploper ging op bezoek bij de runner up in de wetenschap dat een overwinning voldoende was voor het winnen van de periodetitel. Op een moeilijk bespeelbaar veld had Sarto het de eerste helft moeilijk. De spanning leek verlammend te werken. Slordig spel van de geel blauwen bracht Cluzona steeds beter in de wedstrijd. Een makkelijk gegeven vrije trap op 25 meter van de goal brak de wedstrijd open. Topscoorder Ruben Maas krulde de bal om de muur in de korte hoek 1-0. Dit was tevens de terechte ruststand. Na de thee een ander Sarto. De ploeg leek wakker geschud en de spanning naast zich neer te hebben gelegd. De bal ging nu beter rond en Cluzona zakte steeds meer in. Toch waren de gevaarlijkste momenten nog steeds voor de goal van Nando. Sarto gaf echter niet op en met de ingevallen Jean en Ginuwine ging het op zoek naar de verlossende 1-1. In de 86 ste minuut was daar de verlossende goal ! De goed mee opkomende rechtsback Gijs Toemen kreeg de bal op 16 meter voor de voeten en hij knalde Sarto naar de periodetitel ! De slagroom op de taart moest echter nog komen. Vlak voor tijd schoot Jean Asukaniam op sublieme wijze Sarto ook nog naar de winst 1-2. Wat een geweldige periode heeft Sarto achter de rug. Van de acht wedstrijden werden er zes gewonnen, een gelijk gespeeld en een keer werd er verloren. De periodetitel is echt een prestatie om trots op te zijn. Door de overwinning is Sarto nu de koploper met drie punten voorsprong op Zundert en Moerse boys. Zondag speelt Sarto thuis tegen SCO uit Oosterhout om 14.30