Sarto 1 wint van SCO (3-1)

Sarto 1 heeft de zesde overwinning op rij geboekt in de thuiswedstrijd tegen SCO uit Oosterhout. Na het behalen van de periodetitel vorige week bij Cluzona was het interessant om te zien of Sarto vandaag goed bij de les zou zijn. Op een drassige grasmat ging de openingsfase gelijk op. Beide ploegen kregen wat kansen. De grootste was voor Sarto, Tim Dominicus raakte na een prima aanname de onderkant van de lat. Deze kans was het startsein voor een prima periode waarin Sarto liet zien niet voor niks de trotse koploper te zijn. Na 25 minuten was daar de openingsgoal. Rens kapte zich knap vrij en loste een schot van twintig meter, de keeper van SCO loste deze bal en topscoorder Dominicus was er als de kippen bij om de rebound binnen te koppen 1-0. Sarto bleef daarna zeer aardig spelen en pakte in de 38 ste minuut ook de 2-0. Tim van Bladel nam een uitstekende vrije trap vanaf de zijkant en weer was het Dominicus die binnen kopte. Vlak voor rust scoorde SCO nog de aansluitingstreffer toen van der Kolck alleen voor Nando verscheen en beheerst scoorde. Ruststand 2-1. Na rust had Sarto het duel onder controle. Een harde tackel op invaller Hieronimus binnen de 16 meter werd in de 60-ste minuut bestraft met rood en een strafschop. Tim bleef koel en besliste het duel 3-1. Een tegenvaller voor Sarto was nog dat Ginuwine het veld moest verlaten met een blessure en Sarto ook door moest met tien spelers. Het veranderde niks meer aan de stand ondanks een grote kans voor Jordy. Door de overwinning blijft Sarto koploper. Komende zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen het sterke Zundert op het programma. Weer een mooie uitdaging om een goed resultaat te halen.

feb

Sarto 1 wint van Beek Vooruit 1 (4-2)

Na de wat ongelukkige nederlaag vorige week tegen sc Kruisland heeft Sarto 1 vandaag een prima overwinning geboekt tegen subtopper Beek Vooruit. De twee ploegen schotelde het publiek een aantrekkelijke wedstrijd voor waarin Sarto uiteindelijk verdiend aan het langste eind trok. Beek Vooruit beschikt over een handige, snelle voorhoede en een technisch begaafd middenveld. Niet voor niks hebben zij ook de meeste doelpunten gemaakt in de competitie. Sarto was dus gewaarschuwd en begon de wedstrijd gecontroleerd. De eerste kans voor de ploeg uit Prinsenbeek was echter meteen raak. Een goede voorzet van rechts werd knap ingekopt door Loek Schalk 0-1. Sarto pakte het daarna goed op en speelde het laatste half uur voor rust erg sterk. Met goed positiespel werd Beek Vooruit achteruit gedrukt en was het wachten op kansen. De verdiende gelijkmaker viel in de 28 ste minuut. Een lange bal van Tom van Beers werd knap ingekopt door Gijs Quispel. Zijn kopbal kwam echter op de paal. Deze werd alsnog binnengetikt door de attente Tim Dominicus bij de 2de paal 1-1. Vlak voor de thee viel ook nog de 2-1. Een schot vanaf de 16 werd door een verdediger van Beek Vooruit met de hand gestopt. Strafschop en geel. In twee instanties schoot Tim de 2-1 binnen. Na de thee ging Sarto goed door. De stand werd in de 5 ste minuut naar 3-1 getild door topscoorder Tim Dominicus. Hij kopte een indraaiende vrije trap van Tim van Bladel knap binnen. Ook na de 3-1 bleef beek vooruit dreigend en was het oppassen voor Sarto. In de 75 ste minuut was de spanning weer terug toen een scherp indraaiende corner werd ingekopt door Joost Schalk 3-2. Een paar minuten later gooide echter spits Joost Blom de wedstrijd op slot. Hij schoot nadat hij de keeper had geraakt onberispelijk raak 4-2. Daarna speelde Sarto een gewonnen wedstrijd. Helaas viel de sterk spelende Gregory Hieronimus nog uit na een vervelende overtreding. Het is te hopen dat zijn blessure meevalt ! Al met al een knappe overwinning van de geel blauwen op een sterke tegenstander. Sarto blijft door de overwinning koploper en doet goede zaken. Volgende week wacht Moerse boys ! Ook een sterke tegenstander die op de tweede plaatst staat.

feb

10de Sarto Voetbalquiz

Sommige fanatieke quizliefhebbers vroegen zich al waar hij bleef, de vermaarde SARTO-quiz.  Eindelijk is de kogel door de kerk! We gaan het 90-jarig bestaan van onze prachtige club in de lente al inluiden en wel met de jubileumeditie van onze quiz. Het wordt de 10e keer!! Ooit begonnen met amper 20 duo’s die streden voor een frikandel en een biertje en nu uitgegroeid tot een fenomeen dat zijn weerga niet kent. Vrijdag 23 maart is het zover. https://youtu.be/MBYaKweDbo8 De voorbereidingen zijn in volle gang. Het belooft weer een prachtige avond te worden met fantastische rondes en dito prijzen. Er zijn weer nieuwe rondes zoals de ”We are family – ronde”, een Panini – ronde en een “Vlieg er eens uit – ronde. Klassiekers als de Tafel – ronde, Club X en de Alfabet – ronde zijn gebleven. Ook zijn we volop bezig met het strikken van een Mystery Guest. Waag je kans en kom je kennis testen. Er wordt dit jaar weer gespeeld in 4-tallen. Kom met je maten de ongekroonde quizkoning Camiel Boor van zijn troon stoten en geniet onder het genot van een hapje en een drankje van schitterende beelden en de meest originele vragen. Hier alvast wat vragen om warm te draaien: *    Welke actieve trainer in het Tilburgse amateurvoetbal won als speler de EC 1? *    Wie is de huidige aanvoerder van PSG? *    Wie scoorde ooit voor Nederland tegen Marokko op een WK? *    Wat is de naam van de nieuwe shirtsponsor van Feyenoord? *    Hoe heet het complex van vv ZIGO? De organisatie zou het ontzettend leuk vinden als alle deelnemers in een voetbalshirt kwamen. Degene met het mooiste shirt verdient alvast extra punten voor zijn team die avond. Graag bij het opgeven ook de mailadressen van de deelnemers doorgeven en een originele teamnaam verzinnen. Inschrijven kan via voetbalquiz@rksvsarto.nl De kosten zijn 20 euro per team. Let op: er is plek voor maximaal 40 teams. We beginnen om 19.00 met de eerste vraag, inloop vanaf 18.30. Sportieve groet van uw quizmaster en tot 23 maart. Niels Fouchier