Sarto 1 wint van SCO (3-1)

Sarto 1 heeft de zesde overwinning op rij geboekt in de thuiswedstrijd tegen SCO uit Oosterhout. Na het behalen van de periodetitel vorige week bij Cluzona was het interessant om te zien of Sarto vandaag goed bij de les zou zijn. Op een drassige grasmat ging de openingsfase gelijk op. Beide ploegen kregen wat kansen. De grootste was voor Sarto, Tim Dominicus raakte na een prima aanname de onderkant van de lat. Deze kans was het startsein voor een prima periode waarin Sarto liet zien niet voor niks de trotse koploper te zijn. Na 25 minuten was daar de openingsgoal. Rens kapte zich knap vrij en loste een schot van twintig meter, de keeper van SCO loste deze bal en topscoorder Dominicus was er als de kippen bij om de rebound binnen te koppen 1-0. Sarto bleef daarna zeer aardig spelen en pakte in de 38 ste minuut ook de 2-0. Tim van Bladel nam een uitstekende vrije trap vanaf de zijkant en weer was het Dominicus die binnen kopte. Vlak voor rust scoorde SCO nog de aansluitingstreffer toen van der Kolck alleen voor Nando verscheen en beheerst scoorde. Ruststand 2-1. Na rust had Sarto het duel onder controle. Een harde tackel op invaller Hieronimus binnen de 16 meter werd in de 60-ste minuut bestraft met rood en een strafschop. Tim bleef koel en besliste het duel 3-1. Een tegenvaller voor Sarto was nog dat Ginuwine het veld moest verlaten met een blessure en Sarto ook door moest met tien spelers. Het veranderde niks meer aan de stand ondanks een grote kans voor Jordy. Door de overwinning blijft Sarto koploper. Komende zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen het sterke Zundert op het programma. Weer een mooie uitdaging om een goed resultaat te halen.