Sarto nieuwtjes
en weetjes

Nieuws

11

apr

Roadshow PVKT Positief ontvangen

Sarto Positief Voetbal Klimaat Tilburg (PVKT) Roadshow.
 
Op zaterdag 6 april heeft R.k.s.v. Sarto in samenwerking met de gemeente Tilburg het PVKT Roadshow georganiseerd, met als doel iedereen er van bewust te maken dat wij op een andere manier met elkaar dienen om te gaan, zowel op als rondom het veld. Buiten de wedstrijden vonden er diverse activiteiten plaats om bij iedereen het positieve gevoel naar boven te halen. Bij het betreden van het Sarto complex werden spelertjes, leiders en vele supporters aangenaam verrast door 2 Texaanse cowboys die door het lezen van je voeten konden zien hoe jij in het leven stond en wat jouw positieve genen waren. De spanning voorafgaande aan de wedstrijden werden hierdoor weggenomen en ging men heel anders de wedstrijd in. Ook werd er voorafgaande aan de wedstrijd door leden van de PVKT een toespraak gehouden betreffende het doel van deze organisatie en werden spelers en voornamelijk begeleiders en ouders verzocht om voorafgaande aan de wedstrijd elkaar de handen te schudden en elkaar een prettige wedstrijd toe te wensen. In het begin was dit even voor velen een drempel waar zij overheen moesten, maar toen de eerste elkaars handen gingen schudden volgende de rest vanzelf, je zag direct dat mensen openlijker en positiever met elkaar omgingen. Aan het einde van de wedstrijden werden leiders, begeleiders, ouders en andere supporter verzocht om voor de moe gestreden voetballertjes een Ërehaag” te vormen om hun te bedanken voor de mooie wedstrijd en hun positieve instelling. Tijdens de wedstrijden hadden de scheidsrechters de taak meegekregen om iedere wedstrijd 2 groene kaarten uit te delen aan de positiefste spelertjes van de spelende teams, na de wedstrijd werden deze verzocht zich bij de “Razende Report” te melden, deze reporter die live in verbinding stond met de studio in Hilversum nam al deze spelertjes een interview af. Je had de gezichten van deze spelertjes moeten zien, of ze nu gewonnen hadden of niet hun dag kon niet meer kapot. Ook kregen deze sportiefste spelers een extra presentje mee voor hun positief gedrag, ook voor de spelertjes die geen groene kaart gekregen hadden lag er een presentje klaar bij de stand voor de kantine. Buiten deze activiteit waren er ook nog de activiteiten doelschieten (op een PVKT gatendoek), werden leiders en supporters van te bezoekende clubs gevraagd het Sarto team te beoordelen op hun positief gedrag tijdens de wedstrijd, de uitslag wie het positiefste team van Sarto was die dag word binnenkort op de site nog bekend gemaakt.
Al bij al een zeer geslaagde dag met vele positieve reacties. Tevens willen wij hierbij onze dank uitspreken naar Nick Verzijl  (Roadshowbegeleider), de gemeente Tilburg, onze razende reporter en de studenten van het ROC, die het ons op deze dag wat gemakkelijker hebben gemaakt. Daarnaast wil ik het wedstrijdsecretariaat, de scheidsrechters, het bar team, het Sarto bestuur, en alle andere vrijwilligers die ik vergeten ben, leiders, begeleiders, ouders en andere supporters enorm bedanken, zonder jullie positieve instelling was deze dag niet geslaagd geweest.
Bedankt.
Met sportieve groet,
 
Wil van der Sande en André van Lieshout
Commissie Sportiviteit en Respect R.k.s.v. Sarto
 

Deel dit nieuwsbericht

Volg RKSV Sarto op social media

Overig nieuws

08

juli

Openingstoernooi JO8 t/m JO11

OPENINGSTOERNOOIEN VOOR JO8&JO9 PUPILLEN EN JO10&JO11 PUPILLEN   Traditioneel starten we het nieuwe voetbalseizoen voor de pupillen JO8 & JO9 en de pupillen JO10 & JO11 met een toernooi op de vrijdagavond. Wij gaan er van uit dat alle pupillen in deze leeftijdsgroepen aan het eigen openingstoernooi deelnemen. In verband met de teamindelingen willen we echter graag tijdig op de hoogte zijn van eventuele afwezigen. Mocht uw kind of (indien u leider bent) uzelf op de betreffende dag verhinderd zijn dan graag afmelden vóór zondag 1 september, via email bij de betreffende leeftijdscoördinator (Paul Hagens JO8&JO9 Ton Jager JO10 & JO11). Aanmelden voor dit openingstoernooi hoeft dus niet maar afmelden wel!!   Het toernooi is een prima gelegenheid voor nieuwe spelers en ouders om kennis te maken met Sarto. De spelers van de JO8 en JO9 spelen in een gemixt team en worden dus niet bij het eigen team ingedeeld. Voor de JO10 en JO11 geldt dat zij wel met hun eigen team spelen en dus niet worden gemixt.   De openingstoernooien vinden plaats: Voor de pupillen JO8 & JO9 op vrijdag 6 september 2019 van 18.00 – 20.00 uur. Voor de pupillen JO10 & JO11 op vrijdag 13 september 2019 van 18.00 – 20.00 uur.  De pupillen en de leiders worden om 17.30 uur verwacht aanwezig te zijn op het Sarto complex. Ouders, broertjes, zusjes en overige familieleden zijn uiteraard van harte welkom om de pupillen aan te komen moedigen.   JO10 & JO11 pupillenTon Jager   t.jager@home.nl JO8 & JO9 pupillenPaul Hagens  sartofjeugd@outlook.com