Sarto nieuwtjes
en weetjes

Nieuws

07

jan

Nieuwjaarsrede

2017...  Een jaar van veranderingen!

Op het moment dat we terugkijken op het jaar 2017 kunnen we constateren dat we een goed jaar achter de rug hebben en dat er op meerdere vlakken veranderingen zijn doorgevoerd die impact hebben op onze vereniging.
In het eerste kwartaal van dit jaar is door de KNVB besloten om het eind 2016 door haar gepresenteerde pupillenvoetbalplan -ondanks kritiek- in te voeren. De wedstrijdvormen voor onze jongste jeugd worden aangepast. Het doel van deze aanpassing is het vergroten van het voetbalplezier en kwaliteit van het pupillenvoetbal door het verminderen van het aantal spelers per wedstrijd, het verkleinen van de veldafmetingen en het vervangen van de scheidsrechter door een spelbegeleider. Het plan wordt gefaseerd ingevoerd en is met ingang van het lopende seizoen gestart voor onze JO8- en JO9-jeugd. Vooral de aanpassing van de veldafmetingen heeft voor een flinke logistieke uitdaging gezorgd, maar ondertussen loopt alles prima.
De KNVB heeft met ingang van het lopende seizoen haar wedstrijd- en spelersadministratie gedigitaliseerd. Er is hiervoor een mobiel digitaal wedstrijdformulier en een digitale spelerspas ingevoerd. Vanwege een goede voorbereiding vanuit onze eigen vereniging is deze digitaliseringsslag redelijk rimpelloos verlopen.        
De in 2016 ontstane discussie met de Gemeente over de hoogte van de veldhuur is tot een goed einde gebracht. De Gemeente heeft haar koers gewijzigd en is samen met de verenigingen tot een eenduidige, transparante en eerlijke nieuwe methodiek gekomen. Dit is niet zonder slag of stoot gegaan. Wij zijn bemiddelaar Philip Eijlander veel dank verschuldigd voor zijn positieve bijdrage aan dit proces. Ondertussen wordt in gezamenlijk overleg gewerkt aan nieuw beleid ten aanzien van de opstallen op de voetbalcomplexen.  
Daarnaast zijn we het afgelopen jaar weer druk bezig geweest om de Gemeente te bewegen om onze veld- en kleedkamercapaciteit te vergroten. Dat traject was door ons tijdelijk geparkeerd vanwege de financiële onzekerheid die het veldhuurdossier met zich mee bracht. Er is nu goed zicht op vervanging van het kleine trainingsveld 6 door een volledig kunstgrasveld met twee bijbehorende kleedkamers. Deze zouden komende zomerperiode, samen met de al toegezegde twee extra kleedkamers, gerealiseerd kunnen worden. In de eerste helft van deze maand zal de Gemeente hierover definitief besluiten.
De samenstelling van het hoofdbestuur is veranderd in het afgelopen jaar. Rob Pranger is teruggetreden als jeugdvoorzitter en is opgevolgd door Bart Leusink. Daarnaast is Leon Timmermans afgetreden als voorzitter van de sponsorcommissie en Corné van Dommele als bestuurslid Technische Zaken. We danken Rob, Leon en Corné voor hun inzet en bijdrage aan onze mooie club!
Mede vanwege het vertrek van technisch jeugdcoördinator John Lankheet gaan we de organisatie van vooral onze jeugdafdeling aanpassen. De eerste stappen daartoe zijn in breed verband gezet.
Op sportief gebied blikken we terug op een succesvol verlopen jaar. Het eerste team had een lastig en wat ongelukkig seizoen maar handhaafde zich in de tweede klasse. Het tweede team leverde een uitmuntende prestatie door als tweede te eindigen in de reserve hoofdklasse. Voor het lopende seizoen is Sarto 1 als lijstaanvoerder de winterstop ingegaan en is vanwege het behalen van de eerste periodetitel al verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Een prima prestatie!
Onze JO19 werd kampioen in de hoofdklasse en promoveerde naar de 4e divisie. De JO17 had een prima seizoen, maar kon via de nacompetitie net geen promotie naar de 3e divisie afdwingen. De JO15 handhaafde zich in de 3e divisie en de JO13 deed hetzelfde in de hoofdklasse.
Bijna het gehele kampioensteam JO19 heeft afgelopen zomer de stap naar de selectie van Sarto gemaakt. We hebben door het vertrek van een grote groep selectieveteranen naar Sarto 3 daardoor nu een piepjong Sarto 2, dat na een stroeve start haar draai begint te vinden. We kunnen onze doelstelling “zo hoog mogelijk spelen met zoveel mogelijk eigen jeugd” op deze manier verder gestalte gaan geven. 
Er waren het afgelopen seizoen weer veel jeugdteams die kampioen werden en zorgden voor fantastische huldigingsmomenten in ons paviljoen.
 
In dit paviljoen is afgelopen zomer een nieuwe vloer gelegd en het meubilair is vervangen. Daarnaast is ook de door de storm beschadigde terrasoverkapping vervangen. De aanschaf van het nieuwe meubilair is grotendeels bekostigd vanuit de sponsoropbrengsten van de Club van 100. Dank hiervoor!
 
Aan de maatschappelijke discussie over de gezondheidsrisico’s van het spelen op met rubbergranulaat ingestrooide kunstgrasvelden werd in het voorjaar nog een hoofdstuk toegevoegd vanwege nieuwe onderzoeksresultaten. Deze resultaten hebben geen wijziging gebracht in de eerder ingenomen standpunten van RIVM, GGD, KNVB en Gemeente, waarvan wij het advies hebben overgenomen. Wij blijven het proces kritisch volgen.
 
Het aantal jeugdscheidsrechters groeit nog steeds. Ze leveren een positieve bijdrage aan de sfeer rondom de velden. Meer dan de helft van alle wedstrijden op zaterdag en zelfs wedstrijden op zondag worden door deze scheidsrechters gefloten. We zijn daar erg trots op!
 
Als vereniging hechten we veel waarde aan onze voetbalcultuur en de daarbij horende normen en waarden. We hebben een blijvende verplichting om ons daarvoor verenigingsbreed positief kritisch in te zetten. Laten we elkaar scherp houden.
We maken samen deel uit van deze prachtige club waarbinnen we met respect met elkaar omgaan. De grootste waarde binnen onze club vertegenwoordigt ons team van vrijwilligers dat zich met grote toewijding inzet om alle activiteiten binnen onze club te organiseren. Dit geldt voor de voetbal-gerelateerde maar zeker ook de sociale evenementen. We danken eenieder weer hartelijk voor de inzet van het afgelopen jaar en hopen ook in 2018 op hem/haar te mogen rekenen!
 
2018 wordt een bijzonder jaar, want we vieren dit jaar ons 90-jarig jubileum! De organiserende commissie kan al aangeven dat er een feestavond (12-5), een senioren mixtoernooi (13-5) en een speciale editie van de Ouder-Kind wedstrijd (8/9-6) zal worden georganiseerd.
 
Laten we er een geweldig jubileumjaar van maken!
 
Wij wensen u het allerbeste voor een gelukkig, gezond en sportief 2018!
 
Bestuur r.k.s.v. Sarto,
Dennis Gamers, voorzitter
 

Deel dit nieuwsbericht

Volg RKSV Sarto op social media

Overig nieuws

13

apr

Korting seizoenkaarten Willem II 2018/2019

Nog 4 speelronden te gaan en dan eindigt voor Willem II het eredivisieseizoen 2017/2018. Helemaal veilig zijn de Tricolores nog niet maar we hopen en rekenen op een positieve afloop voor het elftal van Reinier Robbemond. Wil je er als toeschouwer in het komend seizoen (weer) bij zijn, dan biedt Sarto aan haar leden de mogelijkheid om seizoenkaarten met korting aan te schaffen. Een service die wel al ruim 15 met plezier aanbieden.   Heb je afgelopen seizoen via Sarto een seizoenkaart aangeschaft, dan heb je onlangs bericht gehad over de mogelijkheden een kaart voor het nieuwe seizoen aan te schaffen. Wil je via Sarto van de korting van 15% (let op, niet op alle plaatsen, zie verderop) blijven genieten, dan dien je, via e-mail of brief, je gegevens (naam, voorletters, volledig adres, geboortedatum, telefoonnummer, relatienummer Willem II  en het vak van je keuze) zo snel mogelijk doch uiterlijk op 9 mei 2018 door te geven aan Frans van Gerwen (fransvangerwen@ziggo.nl), Gotenpark 125, 5037 SM  Tilburg. Houd je stipt aan de deadline. Maak geen geld over naar Willem II. Je ontvangt nader bericht wanneer je moet betalen. Ook ouders, broers en/of zussen van Sarto-leden die een seizoenkaart willen kopen kunnen van de regeling gebruik maken.   Let op: niet op alle seizoenkaarten krijg je korting! De korting geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar, ouderen vanaf 65 jaar en voor jongeren tot en met 16 jaar op vak J.   Aan de eerste vijftig personen die hun seizoenkaart verlengen geeft Willem II een gratis kaartje voor de wedstrijd Willem II - Vitesse (6 mei aanstaande, verlenging van seizoenkaarten voor vak ABC zijn van deze actie uitgesloten).   Ben je lid van Sarto en heb je voor 2017/2018 wel een seizoenkaart gehad maar deze niet via Sarto aangeschaft, of heb je nog geen seizoenkaart? Ook dan kun je voor het nieuwe seizoen gebruik maken van de kortingsregeling. Lever je gegevens, zoals hierboven omschreven, op tijd bij Frans van Gerwen in.   Sarto rekent voor deze service ter dekking van porto- en papierkosten € 2,00 per seizoenkaart. Frans van Gerwen, coördinator binnen Sarto voor deze service, is voor vragen te bereiken via telefoonnummer 013-4685274 of via het e-mailadres fransvangerwen@ziggo.nl.   De normale prijzen (zonder korting van 15%) voor een seizoenkaart vind je door fransvangerwen@ziggo.nl te klikken. Je komt dan op de website van Willem II.